Skip to main content

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς λίγο μετά τις 10 πμ, στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τις 10 π.μ., στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε κλίμα φιλικό, που αναμένεται να οδηγήσει στην υπογραφή συμφωνιών για την από κοινού συνεργασία των δύο χωρών σε έργα ανάπτυξης στο πλαίσο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας, 

Στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για την εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας αναφέρθηκε στις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διμερής συνάντηση Τσίπρα-Βούτσιτς, ενώ παράλληλα συνεδριάζουν υπουργοί των δύο χωρών με θέμα τις προοπτικές συνεργασίας σε έξι τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Οι τομείς αυτοί είναι οι: 1) Οικονομία και Επιχειρηματικότητα 2) Ενέργεια 3) Τουρισμός 4) Μεταφορές και Υποδομές 5) Εσωτερικές Υποθέσεις και Μετανάστευση 6) Πολιτισμός

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν οκτώ μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αντιστοίχως μεγάλη ομάδα υπουργών συνοδεύει και τον κ. Βούτσιτς.

Στις ομάδες εργασίας που συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή μετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, ο υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, ο υπ. Υποδομών - Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, ο αναπλ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο αναπλ υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας και η υφυπ Μακεδονίας - Θράκης Μ. Κόλλια - Τσαρουχά.

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών, περί τις 11:30 οι κύριοι Τσίπρας και Βούτσιτς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.