Skip to main content

Μαζικές οι πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο +vid)

Στην πορεία του ΠΑΜΕ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παρών στις κινητοποιήσεις είναι και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης στις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο από νωρίς το απόγευμα λόγω της συγκεντρώσεων και πορειών οι οποίες κατέληξαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησαν σταδιακά οι πορείες από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

 

 

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ. Με κεντρικό σύνθημα «οι εργαζόμενοι στο επίκεντρο των αγώνων μας» οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στις συνεχιζόμενες βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και συντηρούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η συγκέντρωση στην οποία ήταν έντονη η παρουσία των μεταλλωρύχων και κατοίκων της Χαλκιδικής ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Βενιζέλου, στην παραλιακή Λ. Νίκης και στη συνέχεια στον χώρο της ΔΕΘ.

Οι μεταλλωρούχοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι κάποια στιγμή διασπάστηκαν από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κατέληξαν στον Λευκό Πύργο, απ΄ όπου λίγο αργότερα αναχώρησαν.


Στην πλατεία Αριστοτέλους είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, παρουσία και του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν πάνω από 6.000 άτομα.

Στη συμβολή των οδών Μητρ. Γενναδίου με Εγνατία, συγκεντρώθηκε νωρίτερα η Λαϊκή Ενότητα, όπου το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.




Μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία με πανό συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. Μετά τις 18.30 ξεκίνησε η πορεία τους αφού πέρασε πρώτα από την Αγ. Σοφίας. Από πίσω τους ακολούθησαν και τα μέλη του Συντονιστικού ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

 

Στη Λ. Στρατού συγκεντρώθηκαν φίλαθλοι του Άρη.

Σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κάποιοι δρόμοι έχουν κλείσει με κλούβες των ΜΑΤ.