Skip to main content

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Καστοριά - Βελτιωμένη η εικόνα σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το τελευταίο 24ώρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Τα χειρότερα αποτράπηκαν και στην Ηλεία με το μέτωπο στη Παλαιοβαρβάσαινα να καίει το δάσος που αγωνιζόταν να αναγεννηθεί από τις φωτιές του 2021 και τις φλόγες να πλησιάζουν στα 800 μέτρα σπίτια σε τέσσερις οικισμούς. Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, τις περιοχές Παλιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά και πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, οδήγησε την πυροσβεστική σε ενδείξεις εμπρησμού. Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 65χρονου από το χωριό Μουριά, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 Ε/Π. Το σημείο είναι δύσβατο και προσεγγίζεται μόνο με πεζοπόρα τμήματα, ενώ η εικόνα της φωτιάς θα εκτιμηθεί με το πρώτο φως της ημέρας και ανάλογα θα αποφασιστεί αν θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας χθες το απόγευμα έχει οριοθετηθεί. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ, συμπεριλαμβανομένου 1 Α/Φ από την Κροατία και 1 Ε/Π.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Μαγνησία, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από τις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι η Αμερική έχει διαθέσει ήδη 4 Ε/Π Black-Hawk, ενώ αναμένονται και 3 ελικόπτερα Chinook.