Skip to main content

Σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός συναντάται στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με Μέρκελ-Ολάντ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι καθοριστικό για την επίτευξη ή μη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων.

Νωρίτερα προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες (εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα δώσει σημαντική δημοσιονομική ανάσα στη χώρα.

Το ελληνικό ζήτημα απασχολεί έντονα και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς, όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα έχει έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, με κύριο αν όχι μοναδικό θέμα την Ελλάδα (εδώ).