Skip to main content

Σε εξέλιξη η δίκη για τη χρήση του στρατοπέδου Καρατάσιου

Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν πως το οικόπεδο δεν ανήκει στη δημοτική αρχή αλλά ότι οι πολίτες το θέλουν και το χρησιμοποιούν.

Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του δημάρχου του Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και του πρώην δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου για κατάληψη δημόσιου χώρου λόγω των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου μετά τον σχηματισμό δικογραφίας που σχηματίστηκε από το Γ' Σώμα Στρατού και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ένας υπάλληλος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος υποστήριξε πως το οικόπεδο ανήκει στην υπηρεσία του, γι' αυτό και εκκινήθηκε η διαδικασία. Ακόμη, δύο μάρτυρες του υπουργείου Οικονομικών που κατέθεσαν, υποστήριξαν επίσης πως ο χώρος ανήκει στο ΥΠΟΙΚ.  

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Μιχάλης Ξανθόπουλος και ο Σάκης Λαζαρίδης, πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, νυν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσιου.

Κατά την απολογία τους, ο κ. Δεμουρτζίδης και ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκαν πως το οικόπεδο δεν ανήκει στη δημοτική αρχή, ωστόσο εξήγησαν πως οι πολίτες θέλουν τον χώρο, τον χρησιμοποιούν και πως διοργανώνονται διάφορες δράσεις και πραγματοποιούνται έργα στο στρατόπεδο. 

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του Δικαστηρίου.