Skip to main content

Σπίρτζης: Αξιοζήλευτα τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά.

Η επιθεώρηση εργασίας και τα αρμόδια όργανα διερευνούν ποιες ήταν οι συνθήκες του δυστυχήματος που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 50χρονου χειριστή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την τελετή διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του Μετρό στην Ανάληψη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι αξιοζήλευτα, αλλά ακόμη και έτσι «δυστυχώς στα έργα συμβαίνουν και ατυχήματα».

«Έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς, από όσο έχω ενημερωθεί, πάνω από 12 έλεγχοι, είναι πραγματικά αξιοζήλευτα τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό και στα έργα της Αττικό Μετρό, όμως δυστυχώς υπάρχουν ατυχήματα. Να δώσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του. Από εκεί και πέρα, η επιθεώρηση εργασίας και τα αρμόδια όργανα διερευνούν ποιες ήταν οι συνθήκες. Αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας, και καθήκον μας, είναι όλα τα μέτρα ασφαλείας να τηρούνται. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, στα έργα συμβαίνουν και ατυχήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.