Skip to main content

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων στα Βαρδούσια

Οι πυροσβέστες έχουν φτάσει στο σημείο και διαβεβαιώνουν πως τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους ενώ στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες

Εφιάλτης έγινε η κυριακάτικη εξόρμηση για μια παρέα φίλων από την Αθήνα, που προσπάθησαν να περάσουν τους παγωμένους δρόμους στο χιονισμένα Βαρδούσια.

Λίγο πριν από τις 7 το βράδυ μία παρέα με 4 τζιπ κόλλησαν κυριολεκτικά στον πάγο και εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, χωρίς να μπορούν να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συγκεκριμένη παρέα κινήθηκε από το Γαρδίκι της Οίτης προς την Αρτοτίνα και από εκεί με κατεύθυνση προς τον Αθανάσιο Διάκο της Φωκίδας.

Όταν οι οδηγοί των αυτοκινήτων είδαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο, ειδοποίησαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και έτσι λίγο πριν από τις 7 το βράδυ από το Λιδωρίκι κατευθύνθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα προς τον Αθανάσιο Διάκο και την Αρτοτίνα και ένα δεύτερο από την Άμφισσα, ενώ ένα ερπυστριοφόρο της 5ης ΕΜΑΚ αναχώρησε από τη Λαμία για να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο και να απεγκλωβίσει τους επιβάτες και τα αυτοκίνητά τους.

Στις οχτώ το βράδυ το σημείο προσέγγισαν τα πυροσβεστικά οχήματα από την Άμφισσα και το Λιδωρίκι και παρέλαβαν το ένα άτομο με κρίση πανικού, ενώ άλλα 4 άτομα με τα αυτοκίνητα περιμένουν να φτάσει στην περιοχή και το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα και να αναχωρήσουν. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έχουν φτάσει στα Βαρδούσια, όλα τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή την ώρα η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στην περιοχή κοντά στο καταφύγιο Βαρδουσίων επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.