Skip to main content

Σε εξέλιξη αστυνομικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη 35 ατόμων

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι για τη σύλληψη καταζητούμενων, την αντιμετώπιση διακίνησης ουσιών και εντοπισμό εκδιδόμενων προσώπων.

Σε στοχευμένους ελέγχους προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικές αρχές σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τη σύλληψη φυγόποινων, την αντιμετώπιση εμπορίας και διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

Κατά τη διάρκεια των εντατικών αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν 4 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών και 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση Δικαστικής Αρχής, με την οποία καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 9 αποφάσεις, δυνάμει των οποίων του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 63 μηνών, για τα αδικήματα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 11 άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και άλλα 20 άτομα διότι στερούνται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι ειδικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.