Skip to main content

Σε ετήσια κέρδη 14,9 δισ. δολ. στοχεύει η UBS

Σε ετήσια κέρδη ύψους περίπου 14,9 δισ. δολ. στοχεύει η διοίκηση της UBS τα επόμενα 3-5 έτη, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας.
Σε ετήσια προ φόρων κέρδη ύψους 15 δισ. ελβετικών φράγκων, περίπου 14,9 δισ. δολ., στοχεύει η διοίκηση της UBS τα επόμενα 3-5 έτη, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας.

Η UBS ανακοίνωσε διαγραφές και ζημίες άνω των 50 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της κρίσης – τις μεγαλύτερες από κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα – και αναγκάστηκε την περασμένη χρονιά να λάβει οικονομική ενίσχυση από την ελβετική κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα η εταιρεία κατέγραψε ζημίες, εξαιτίας των απωλειών στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και στην απόσυρση καταθέσεων από πελάτες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η τράπεζα εν όψει της παρουσίασης που θα κάνει σε επενδυτές, αναφέρει ότι έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του δείκτη κερδών προς ίδια κεφάλαια στο 15-20% για την ανωτέρω περίοδο.

Ο επικεφαλής της, Όσβαλντ Γκρούεμπελ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας το Φεβρουάριο, έχει ανακοινώσει 7.500 περικοπές θέσεων εργασίας, έχει προχωρήσει στην πώληση μονάδας στη Βραζιλία, αντικατέστησε τέσσερα μέλη του Δ.Σ. και προώθησε αύξηση κεφαλαίου ύψους 3,8 δισ. ελβετικών φράγκων.

Οι μετοχές της UBS έχουν αυξηθεί φέτος στην Ελβετία κατά 18%, έναντι άλματος 102% που έχει κάνει η μετοχή της επίσης ελβετικής Credit Suisse