Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο νομός Έβρου για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο καλύτερος συντονισμός των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για να αντιμετωπιστεί το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, ήταν το θέμα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εκτιμούν πως το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες. Ωστόσο για να μην υπάρξουν προβλήματα από τον παγετό που αναμένεται να ακολουθήσει, ζήτησε τη συνεργασία όλων των πολιτών, συνιστώντας μεταξύ άλλων να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναφερόμενος στις έντονες χιονοπτώσεις της Πρωτοχρονιάς ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, καθώς υπήρξαν μικροπροβλήματα αλλά το εθνικό δίκτυο του νομού δεν έκλεισε ούτε στιγμή.

Για την επέλαση του χιονιά που προηγήθηκε παραμονές Πρωτοχρονιάς και για το πώς αντιμετωπίστηκε μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας και Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης ανέφερε πως χάρη στον εξαιρετικό συντονισμό του δήμου το οδικό δίκτυο του νησιού παρέμεινε ανοιχτό, παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό με ένα μέτρο. Ωστόσο σημείωσε πως το δυναμικό του δήμου περιορίζεται σε 4 υπαλλήλους «που τους χρησιμοποιούμε στη συγκοινωνία, στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στον αποχιονισμό, σε τέσσερα μηχανήματα του δήμου τα οποία δούλευαν ασταμάτητα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής και ένα μισθωμένο μηχάνημα από την Περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα αν και αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας ο αποχιονισμός τμήματος του οδικού δικτύου που άπτεται των αρμοδιοτήτων της «η Περιφέρεια έχει μισθώσει ένα μηχάνημα κι αυτό με το σταγονόμετρο» με αποτέλεσμα να επωμίζεται ο δήμος με τα περιορισμένα μέσα την ευθύνη.