Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δήμος Θερμαϊκού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας δήλωσε ότι ο δήμος, είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι θα βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο δήμο Θερμαϊκού εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έτους 2017.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.

Τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, ως πρόεδρο του Σ.Τ.Ο., λόγω απουσίας, εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Συντήρησης-Υποδομών Πολίτικης Προστασίας και Πρασίνου κ. Γεώργιος Φεστερίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. 

Δήλωσε ότι ο δήμος, είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, πάντα και με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην πολιτική Προστασία.  Η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών θα γίνεται έγκαιρα και άμεσα σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. και σε διαρκή συνεννόηση με της Εθελοντικές Οργανώσεις καθώς και με όσους εμπλέκονται στην πυροπροστασία , ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε τυχόν πυρκαγιές.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες:  Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θερμαϊκού κ. Θεόδωρος Τζίνας, ο προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Ανδρέας Δουφεξής, το μέλος της Ενδοδημοτικής Επιτροπής Π. Π. κ. Κων/τίνος Κοκολάκης, από τον Σύνδεσμο Στρατιωτικών & Σωμάτων Ασφαλείας ο κ. Καραθάνος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Ν. Επιβατών κ. Αλέξανδρος Ρούφτης.  Ως εκπρόσωποι φορέων, συμμετείχαν: Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Αντώνης Σταματέλλος, από την Μεραρχία Υποστήριξης 3ο Επιτελικό γραφείο, ο Ταγματάρχης (ΥΠ) κ. Γκώγκος Σταύρος, από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης η κα. Διαμ. Μαυρογωνάτου και ο κ. Γεώρ. Ξυνογαλάς, από το Α΄Λιμ. Τμήμα Ν. Μηχανιώνας ο Πλωτάρχης κ. Μακρής Γεώργιος, από την Ε.Μ.Α.Κ. ο Αντιπύραρχος κ. Κατιρτζίδης Αριστείδης, από το Αστυνομικό Τμήμα Επανομής,  ο Υπ/νος Β΄ κ. Βαρδακάρης Ιωάννης, από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, ο Αστυνόμος Β΄ κ.  Τσώλας Νικόλαος, από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας ο Υπ/νος Β΄ κ. Γκαιτατζής Στέφανος. και από της εθελοντικές ομάδες ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ο κ. Στυλ. Λιβανάκης   και  Ο.Φ.Κ.Α.Θ. ο κ. Χρ. Ράμος.