Skip to main content

Σε εστιατόρια και ταβέρνες θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση POS

Το μέτρο θα ξεκινήσει από αυτόν τον κλάδο καθώς εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.

Από τον χώρο της εστίασης αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS).

Το μέτρο θα ξεκινήσει από αυτόν τον κλάδο -εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης - καθώς εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» θα προβλέπεται η επέκταση της υποχρέωσης σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2017 (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ).

Για να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.