Skip to main content

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του νομού Έβρου

Έκκληση να απομακρυνθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι, κυνηγοί και ζώα από τις παραποτάμιες περιοχές απηύθυναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Έβρου.
Σε συναγερμό  ο νομός Έβρου, καθώς το νερό του ποταμού στο Πύθιο ξεπέρασε χθες το όριο επιφυλακής που είναι 4,70 μέτρα φθάνοντας τα 4,95 μέτρα. Σήμερα τα νερά έχουν υποχωρήσει και πάλι κάτω από τα 4,70 μέτρα, ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες το ποτάμι θα φουσκώσει και πάλι, καθώς αναμένεται να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού από τη Βουλγαρία. 

Το τμήμα πολιτικής προστασίας της νομαρχίας Έβρου έθεσε σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες των παραποτάμιων περιοχών και να παρακολουθούν την κατάσταση. Ειδικότερα, η νομαρχία ζήτησε από τους δημάρχους των παραποτάμιων περιοχών να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών, γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς, ώστε να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδους ζωικού κεφαλαίου-μηχανημάτων και εργαλείων τους από τις παρέβριες περιοχές.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με το τμήμα υδραυλικών έργων παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες, που τέθηκαν σε επιφυλακή.