Skip to main content

Σε Ελληνικά Λιπάσματα μετονομάστηκε η ΒΦΛ

Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας αλλάζει όψη και …όνομα στη νέα εποχή της υπό τον Όμιλο Λαυρεντιάδη.
Σε «ανακαίνιση» εκ βάθρων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων προχωρά ο Όμιλος Λαυρεντιάδη, που εξαγόρασε τη μονάδα της Νέας Καρβάλης Καβάλας πριν από λίγους μήνες και ήδη αλλάζει ριζικά τη φυσιογνωμία και τις προοπτικές της.

Έτσι, πέραν της κτιριακής και τεχνικής ανακαίνισης, που βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε εξέλιξη, η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων από την 1η Ιανουαρίου έχει αλλάξει και επωνυμία, καθώς μετονομάσθηκε σε Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ.

Η ΒΦΛ είχε ιδρυθεί από την Εμπορική Τράπεζα το 1961, πρωτολειτούργησε το 1965 και αναδείχθηκε σύντομα ως η πιο βαρύνουσα επένδυση στην περιοχή, εξυπηρετώντας για 45 χρόνια τώρα τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και εξάγοντας σημαντικές ποσότητες ελληνικού λιπάσματος σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος Λαυρεντιάδη προχωρά πλέον με γρήγορους ρυθμούς στην αναβάθμιση της μεγαλύτερης βιομηχανίας λιπασμάτων της χώρας, με στόχο να την καταστήσει σύντομα τη σπουδαιότερη στο είδος της μονάδα της Ευρώπης.