Skip to main content

Σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση της έκδοσης των καθηγητών, Σκλια και Ροκανά για το χρέος της χώρας. Συναγερμός στους «καραμανλικούς» της περιοχής

Σε εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για το χρέος και συγκεκριμένα στην παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015», στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στις 19:00, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έκδοση, η οποία παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα, με διοργάνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία επίσης έδωσε το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός. Άλλωστε, αφορά και στα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης.

Η επιβεβαίωση της παρουσίας του κ. Καραμανλή στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει σημάνει... συναγερμό στα «καραμανλικά» στελέχη της περιοχής, τα οποία ήδη ενημερώνουν τους φίλους του πρώην πρωθυπουργού, ώστε η εκδήλωση να έχει μαζικότητα.

Εκτός των συγγραφέων του βιβλίου, καθηγητών, Παντελή Σκλια και Σπύρου Ροκανά, ομιλητής θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης.

Ο κ. Καραμανλής παρίσταται στις δυο εκδηλώσεις της έκδοσης, η οποία παρουσιάζει συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία των ελλειμμάτων κατά τη δική του διακυβέρνηση και ειδικά κατά την περίοδο 2007-2009 είναι «πολιτικός μύθος».

Στην εκδήλωση ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σχεδόν όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές των δυο εκλογικών περιφερειών της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «γαλάζιοι» δήμαρχοι, πολλά κομματικά στελέχη και βέβαια οι γνωστοί «καραμανλικοί» της πόλης, με πρώτο τον Βάκη Φραντζή, ο οποίος ενημέρωνε από χτες για την εκδήλωση.

«Διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί ο συλλογικός τόμος για την ελληνική πολιτική οικονομία που θα παρουσιασθεί αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση της υπόθεσης του ελληνικού χρέους, ένα ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο όλους τους Έλληνες οικονομολόγους, αλλά σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Ελπίζουμε με αυτά που θα ακουσθούν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους να φωτισθεί περισσότερο η σημερινή δύσκολη ελληνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα η εκδήλωση αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, που είναι σήμερα κάτι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη», τονίζει σε  δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νίκος Αντωνάκης.