Skip to main content

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς

Η πρόσληψη και οι υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και η κρίση και επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης είναι οι βασικές θεματικές τις οποίες έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση
Η πρόσληψη και οι υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και η κρίση και επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης είναι οι βασικές θεματικές τις οποίες έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας.

«Η διαχρονικά θετική παρουσία του εκπαιδευτικού, ο οποίος παρά τις δύσκολες συνθήκες έδωσε και δίνει τη μάχη στο δημόσιο σχολείο, με εντυπωσιακά πολλές φορές αποτελέσματα, δεν αρκεί για να διασφαλιστεί η ποιότητα που απαιτεί σήμερα το σύγχρονο σχολείο. Η πολιτεία εκτιμά και σέβεται το έργο του και αναγνωρίζει την προσφορά του στην κοινωνία, αλλά οφείλει με τη δική του θετική συμβολή να διορθώσει όλες τις διαστρεβλώσεις που έχει συσσωρεύσει το σύστημα.

»Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δώσει λύσεις, οι οποίες θα υπηρετούν την αρχή «Πρώτα ο Μαθητής» και βέβαια δεν θα αγνοούν όλους τους συντελεστές του εκπαιδευτικού έργου.

»Με βάση τα παραπάνω θέτουμε υπόψη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και των πολιτών τις αρχές, το πλαίσιο και τις κατ’ αρχήν προτάσεις μας, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10 ημέρες και οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις και τα σχόλια τους στην ιστοσελίδα: www.opengov.gr/ypepth