Skip to main content

Σε δίκη 12 άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του Ρουβίκωνα

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας.

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, 12 άτομα τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για τέσσερα αδικήματα που αφορούν ενέργειες της ομάδας, όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, η εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η εισβολή στην ΔΕΔΔΗΕ, οι φθορές στον φράκτη της οικίας του Γερμανού πρέσβη, οι φθορές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και στα δικαστήρια της Λάρισας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι δώδεκα αφορούν τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Η έρευνα για τις δράσεις του Ρουβίκωνα διατάχθηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο διέταξε την συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν ενέργειες της ομάδας, με αφορμή την δημοσιοποίηση του βίντεο από την είσοδο μελών της στον Ευαγγελισμό και τις απειλές τις οποίες εκτόξευσαν σε βάρος χειρουργού, που κατηγορούσαν ότι πήρε "φακελάκι" από ασθενείς.