Skip to main content

Σε διεθνές εργαστήριο της Φινλανδίας ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμος εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και υπηρεσιακούς παράγοντες που πήραν μέρος σε παρουσιάσεις πρακτικών.

Στο τρίτο διεθνές εργαστήριο, που διοργανώθηκε στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT ARRIVAL CITIES, από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2017, με θέμα την ένταξη στην αγορά εργασίας των προσφύγων και μεταναστών, πήρε μέρος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος, μαζί με άλλες 10 ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση των εν λόγω εργαστηρίων στοχεύει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων και παρέχουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το Τοπικό Σχέδιο Δράσης που εκπονεί και επεξεργάζεται με φορείς της πόλης και ΜΚΟ, με τους οποίους έχει ήδη συγκροτηθεί τοπική ομάδα συντονισμού (URBACT ULG).

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι πήραν μέρος σε παρουσιάσεις πρακτικών, σχετικών με τον ορθό σχεδιασμό ενταξιακών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο και με τη συμμετοχή ποικίλων φορέων από τις πόλεις Ολντενμπούργκ (Γερμανία), Βάντα (Φινλανδία), Βαλ-Ντε-Μαρν (Γαλλία) και Αμαδόρα (Πορτογαλία).

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν φορείς και οργανώσεις που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες, και ειδικότερα σε μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι το επόμενο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη με την παρουσία 40 εκπροσώπων από τις 10 πόλεις - εταίρους, από τις 23 έως 26 Μαΐου 2017 και με κεντρικό θέμα «Υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για πρόσφυγες».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 15 Μαρτίου 2016, στο πρόγραμμα URBACT III (Arrival Cities), και συνεχίζει να παίρνει μέρος στη 2η φάση του, για το διάστημα από 2 Μαΐου 2016 έως το τέλος Μαΐου του 2018.