Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε με μουσική τη Φλόγα της Αγάπης

H υποδοχή της Φλόγας συμπίπτει με την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στις 13/9 και 14/9

Στην Θεσσαλονίκη έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 11μιση το πρωί η Φλόγα της Αγάπης, που ξεκίνησε το πανελλήνιο ταξίδι της από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας στις 12 Αυγούστου 2017 και θα διατρέξει όλη την Ελλάδα, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση φορέων αλλά και των πολιτών.

Πρόκειται για τη 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Α.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Την τελετή υποδοχής πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ χορευτικές επιδείξεις χάρισε στο κοινό η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων.

Για την αξία της αιμοδοσίας έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλονίκης, Νίκος Φωτίου.

"Οι άνθρωποι δεν δίνουν το αίμα τους για πολεμικούς σκοπούς και ενέργειες αλλά για ειρηνικούς σκοπούς, για τη συνοχή της κοινωνίας που χρειαζόμαστε σε μια περίοδο πολέμων", είπε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η υποδοχή της Φλόγας συμπίπτει με την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 -12:30, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, με στόχο την ενίσχυση της Δημοτική Τράπεζας Αίματος.