Skip to main content

Σε Χαλκιδική και Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία την Πέμπτη και στη συνδιάσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το Σάββατο.

του Τάσου Τασιούλα

Σε Χαλκιδική και Ξάνθη θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο πλαίσιο των περιφερειακών συνδιασκέψεων του κόμματος εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης, έχει ξεκινήσει δίμηνο περιοδειών ανά την Ελλάδα, με αντιπολιτευτικό και για πολλούς και προεκλογικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δε χάνει πλέον ευκαιρία για να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην κυβέρνηση και όσο υπάρχει η ρευστότητα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αυτή η τακτική θα ενισχύεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που γίνεται στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Πρόκειται για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στο Πόρτο Καρράς, από τις 7 ως τις 9 Μαΐου 2015 και ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παραβρεθεί στην έναρξη του συνεδρίου.

Το συνέδριο αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ηγεσία της ΝΔ, καθώς είναι ακόμη «ζεστή» η ιστορία με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης. Το θέμα αναμένεται να «σηκώσει» ο κ. Σαμαράς, όπως άλλωστε και τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, με έμφαση την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ασκήσει κριτική για την καθυστέρηση στη συμφωνία με τους εταίρους, το «στράγγισμα» των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση, αλλά και να ζητήσει άμεσα συμφωνία για να αποκατασταθεί η ρευστότητα, καθώς στη χώρα τα πάντα έχουν «παγώσει» οικονομικά.

Η επίσκεψη Σαμαρά στη Χαλκιδική όμως έχει και… παράλληλο πολιτικό ενδιαφέρον. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έχει προγραμματιστεί να χαιρετίσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ κεντρικός ομιλητής, με θέμα «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη» θα είναι ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», η οποία είχε αναβληθεί. Επίσημη ενημέρωση για το αν ο κ. Σαμαράς θα πάει αυτή τη φορά στην επένδυση δεν υπάρχει, όμως φημολογείται ότι δε θα αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη…

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει εξάλλου στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη και θα έχει καθαρά αντιπολιτευτικό και προεκλογικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη και θα οδηγήσουν στην κρίσιμη Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Αθήνα.