Skip to main content

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Ομπάμα- Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έφθασε σήμερα στο Λευκό Οίκο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κεκλεισμένων των θυρών εν μέσω έντασης ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για τα σχέδια του Ισραήλ να επε
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έφθασε σήμερα στο Λευκό Οίκο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κεκλεισμένων των θυρών εν μέσω έντασης ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που θεωρείται ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις σχέσεις των δύο συμμάχων καθώς η Ουάσινγκτον αντέδρασε έντονα στα σχέδια του Ισραήλ για τους οικισμούς, που ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα φέρεται να είναι εξαγριωμένος με την απόφαση την οικοδόμηση 1.600 οικιστικών μονάδων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι οραματίζονται ως μελλοντική πρωτεύουσα.

«Η Ιερουσαλήμ δεν είναι οικισμός - είναι η πρωτεύουσα μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε φιλο-ισαρηλινό λόμπι στην Ουάσινγκτον την παραμονή της συνάντησης του με τον πρόεδρο Ομπάμα.