Skip to main content

Σε αποκλιμάκωση της έντασης στις αραβικές χώρες καλεί ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζάριτς.

Έτοιμος να στηρίξει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Κατάρ και άλλων Αραβικών κρατών του Κόλπου είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «αν αυτό αποτελεί επιδίωξη όλων των πλευρών», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στην Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο Ντουζαρίτς και πρόσθεσε πως ο Γκουτέρες «καλεί όλες τις χώρες στην περιοχή να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων και να εργαστούν, αντ' αυτού, για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, η Υεμένη και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διέκοψαν κάθε διπλωματική και εμπορική σχέση με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία, κατηγορίες που το εμιράτο απορρίπτει ως αβάσιμες.