Skip to main content

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης-Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις έχουν ήδη προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό ζητούν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις συντάξεις οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν επιπλέον των ήδη πολύ σοβαρών μειώσεων που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια.

Έως και 30% αναμένεται να φτάσει το ψαλίδι στις συντάξεις, ανέφερε ο Βίκτωρ Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μακεδονίας – Θράκης, μιλώντας σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που γίνεται αξιολόγηση μειώνονται οι συντάξεις, δεν πάει άλλο».

Από την πλευρά του ο Άγγελος Βουκάντσης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χαρακτηρίζει τους συνταξιούχους πλούσιους, με 15.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. Εμείς όμως δουλέψαμε και πληρώσαμε. Τώρα θα εξισωθούμε με αυτούς που δεν δούλεψαν και δεν πλήρωσαν ποτέ ασφάλιστρο».

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαψεύσει τις προσδοκίες των συνταξιούχων, αλλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση επιβαρύνεται επιπλέον επειδή παίρνει μέτρα πάνω σε ήδη κατεστραμμένη γη», τόνισε ο Πέτρος Τάτσης, από το Σύλλογο Συνταξιούχων Λαϊκής Τράπεζας.

Κάλεσμα σε αντίδραση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας – Θράκης, λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός είναι σε ύπνωση, δεν κουνιέται κανείς».

Τέλος, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Μυρσίνη Αθανασιάδου, διερωτήθηκε: «Μιλούν για ανάπτυξη, μα πώς θα έρθει ανάπτυξη όταν δεν κινείται η αγορά;».

«Όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, βλέπουμε ότι οι συνταξιούχοι έχουν το μεγαλύτερο εισόδημα. Ξεχνούν ότι οι συνταξιούχοι έχουν πολλαπλά έξοδα για θέματα υγείας; Ξεχνούν ότι από τους συνταξιούχους γονείς ζουν οι νέοι;», κατέληξε η κ. Αθανασιάδου.

Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.