Skip to main content

Απλήρωτος 7 μήνες δεν μπορεί να πάει το παιδί του σε παιδικό με ΕΣΠΑ

Ο Αντώνης Νικηφόρου, εργαζόμενος στην εταιρεία Καρυπίδης και απλήρωτος 7 μήνες πρέπει να πληρώνει 600 ευρώ το μήνα στον παιδικό για την κόρη του.

της Βάσιας Μπάρμπα

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, που παρότι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση τα παιδιά τους μένουν εκτός παιδικών σταθμών, καθώς δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αντώνη Νικηφόρου, εργαζόμενου στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, ο οποίος δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους επτά μήνες και το εργασιακό του μέλλον είναι αβέβαιο. Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του είναι συμβασιούχος εργαζόμενη στο δήμο Θεσσαλονίκης, η σύμβασή της όμως λήγει το Δεκέμβριο και δεν ξέρει αν και πού θα εργαστεί στη συνέχεια.

Η 4χρονη κόρη του Αντώνη Νικηφόρου, δεν θα μπορέσει φέτος να πάει στον παιδικό σταθμό ενταγμένη σε πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, καθώς... δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα μόρια. Έτσι, όπως είπε στη Voria.gr ο κ.Νικηφόρου πρέπει να πληρώνει 600 ευρώ το μήνα για να στείλει την 4χρονη κόρη του στον παιδικό σταθμό.  

Την ίδια ώρα, στις δημοτικές αρχές επικρατεί σύγχυση σχετικά με το αν και πότε θα βρεθεί κάποια λύση για τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν μείνει εκτός προγράμματος. 

Η οικογένεια του Αντώνη Νικηφόρου υπάγεται στο δήμο Νεάπολης Συκεών της Θεσσαλονίκης. H Voria.gr επικοινώνησε με αρμόδιους της δημοτικής αρχής για την Κοινωνική Πολιτική, ωστόσο από την επικοινωνία δεν προέκυψε κάποια απάντηση για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν γίνει δεκτά και οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος. Οι δημοτικές αρχές αναμένουν - πιθανώς σήμερα - απάντηση από το υπουργείο για το αν και πώς θα λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

Για τους δικαιούχους του προγράμματος η προθεσμία εγγραφών ολοκληρώθηκε σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου. Για όσα παιδάκια έμειναν εκτός, η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα, αφού το πρώτο κουδούνι για τους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου.