Skip to main content

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Παραλύει από σήμερα η χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων. Χωρίς ταξί και λεωφορεία όλη τη μέρα η Θεσσαλονίκη, αναλυτικά οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

 

Παραλύει από σήμερα η χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε χθες στο Κοινοβούλιο για να τεθεί προς ψήφιση αύριο τα μεσάνυχτα. 
 
Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν από χθες οι δημοσιογράφοι, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία, ενώ σήμερα και αύριο προχωρούν σε στάσεις εργασίας.
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν έως αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
 
Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς, όπως καταγγέλλουν, στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.
 
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει ήδη ανακοινώσει πως σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ οι ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν σήμερα, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. 
 
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
 
Στον απεργιακό χορό συμμετέχουν επίσης οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 
 
Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, ενώ οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης. 
 
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
 
Επιπλέον, κλειστά αναμένεται να μείνουν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης να καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις11.00 το πρωί στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και  της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού  Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΒΕΕ. 
 
Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν από το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου και αύριο στις 10:30 και στις 7 το απόγευμα στο ίδιο χώρο. 
 
Πορεία θα πραγματοποιήσει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο καλεί σε συγκέντρωση σήμερα μπροστά από το ΕΚΘ στις 10:30 το πρωί.