Skip to main content

Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα σκουπίδια

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας και του υπουργού Εσωτερικών - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται το θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών, καθώς άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία έδωσε νέο ραντεβού την Πέμπτη στις 9 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, με τον πρόεδρό της, Νίκο Τράκα, να αναφέρει ότι επιδιώκεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, γιατί, όπως είπε, ο υπουργός Εσωτερικών, κρίνεται ανίκανος να διαχειριστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση μας», κατήγγειλε ο κ. Τράκας.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικων ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τον κάλεσε, πάντως, να επεξεργαστεί την πρόταση της ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «δεν θα του επιτρέψουμε να δώσει κάτω από το τραπέζι την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Νωρίτερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε κατηγορηματικά την κυβερνητική πρόταση για νομοθετική ρύθμιση, η οποία φέρνει οκτάμηνη παράταση των συμβάσεων μέχρι να γίνουν προσλήψεις.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στον δρόμο 10.000 συμβασιούχους», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασε και τη νέα της πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Σκουρλέτης: Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της Ομοσπονδίας, καθώς, όπως είπε, δεν οδηγεί πουθενά

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, τόνισε ότι το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα.

Επίσης, εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.