Skip to main content

Σε 45 μέρες η εξόφληση των φαρμακοποιών από ΟΠΑΔ

Εντός 45 ημερών από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο ΟΠΑΔ τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ενώ άμεσα θα καταβάλει το 90% απαιτήσεων που έχουν άλλοι προμηθευτές.

Εντός 45 ημερών από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ενώ άμεσα θα καταβάλει το 90% απαιτήσεων που έχουν άλλοι προμηθευτές.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία που κατατέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή και ορίζει ότι οι ρυθμίσεις που υιοθετούνται έχουν αναδρομική ισχύ από τις 2 Μαρτίου 2011.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, η καταβολή των οφειλομένων «γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΔ».

«Η θεώρηση του εντάλματος γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση των λογαριασμών προκύψει τελικό ποσό μικρότερο του αιτηθέντος και εξοφληθέντος, η διαφορά παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς των προμηθευτών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που θα ενσωματωθεί σε ν/σ για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.