Skip to main content

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία θα προχωρήσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό ΑΕ».

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους τόσο στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων όσο και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.

Σημειώνεται ότι η απεργία γίνεται κατά την ημέρα διεξαγωγής των διαγωνισμών κατασκευής των σταθμών διοδίων Καβάλας και Στρυμονικού.

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων (ΣΕΤΕΟ), διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων της Οδού στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας «κάθετα αντίθετοι» στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.

«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.