Skip to main content

Σε 24ωρη απεργία καλούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της κρατικής ΕΛΒΟ, ξεκινά με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ.

Σε 24ωρη απεργία καλούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ζητώντας η εταιρεία να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις μέχρι τα κτήρια, τον διακριτικό τίτλο ΕΛΒΟ και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία, Θόδωρος Αλιόγκας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της κρατικής ΕΛΒΟ, ξεκινά με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκκαθαριστή, την εταιρεία Ernst & Young (εκπροσωπείται από τον κ. Χουρδάκη), η οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 5μ.μ. την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.