Skip to main content

Σε 15 κομμάτια ο νομός Θεσσαλονίκης

Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης μειώνονται σε 15 από τους 45 που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι 14 δήμοι συνενώνονται σε 7, ενώ στην Β΄ Θεσσαλονίκης μειώνονται από 31 σε 8 δήμου

του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Ριζικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας φέρνει ο «Καλλικράτης», ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα χθες στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση. Σύμφωνα με τη νέα αυτοδιοικητική δομή, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης μειώνονται σε 15 από τους 45 που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι 14 δήμοι συνενώνονται σε 7, ενώ στην Β΄ Θεσσαλονίκης μειώνονται από 31 σε 8 δήμους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας και Αγίου Παύλου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Κορδελιού - Ευόσμου με έδρα τον Εύοσμο, αποτελούμενος από τους δήμους Ελευθερίου-Κορδελιού και Ευόσμου, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Συκεών με έδρα τις Συκιές, αποτελούμενος από τους δήμους Συκεών και Πεύκων, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Παύλου Μελά με έδρα τη Σταυρούπολη, αποτελούμενος από τους δήμους Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, οι οποίοι καταργούνται.

5. δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με έδρα τους Αμπελόκηπους, αποτελούμενος από τους δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, οι οποίοι καταργούνται.

6. δήμος Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα, αποτελούμενος από τους δήμους Πανοράματος, Πυλαίας και Χορτιάτη, οι οποίοι καταργούνται.

7. δήμος Χαλκηδόνος με έδρα τα Κουφάλια, αποτελούμενος από τους δήμους Χαλκηδόνος, Αγίου Αθανασίου και Κουφαλίων, οι οποίοι καταργούνται.

8. δήμος Αξιού με έδρα τη Σίνδο, αποτελούμενος από τους δήμους Εχεδώρου, Αξιού και Χαλάστρας, οι οποίοι καταργούνται.

9. δήμος Ωραιοκάστρου με έδρα το Ωραιόκαστρο, αποτελούμενος από τους δήμους Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας, οι οποίοι καταργούνται.

10. δήμος Λαγκαδά με έδρα τον Λαγκαδά αποτελούμενος από τους δήμους Λαγκαδά, Λαχανά, Ασσήρου, Σοχού, Εγνατία, Κορώνειας και Βερτίσκου, οι οποίοι καταργούνται.

11. δήμος Θερμαϊκού με έδρα την Περαία, αποτελούμενος από τους δήμους Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας, οι οποίοι καταργούνται.

12. δήμος Θέρμης με έδρα τη Θέρμη, αποτελούμενος από τους δήμους Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών, οι οποίοι καταργούνται.

13. δήμος Βόλβης με έδρα το Σταυρό, αποτελούμενος από τους δήμους Αγίου Γεωργίου, Μαδύτου, Αρεθούσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας και Καλλινδοίων, οι οποίοι καταργούνται.

Στους δήμους Καλαμαριάς και Νεαπόλεως δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

 

 

Χάρτης με τις συνενώσεις δήμων στη Θεσσαλονίκη


Για την υπόλοιπη Ελλάδα, ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη δραστική μείωση των 910 δήμων και των 104 κοινοτήτων σε 333 -343, τη δημιουργία 13 αιρετών Περιφερειών στη θέση των σημερινών 54 νομαρχιών και τη δημιουργία 7 γενικών διευθύνσεων (που θα αντικαταστήσουν τις παλιές 13 κρατικές περιφέρειες).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός, οι νέοι δήμοι θα έχουν ελάχιστο πληθυσμό τους 10.000 κατοίκους. Στις μητροπολιτικές περιοχές των πολεοδομικών συγκροτημάτων Θεσσαλονίκης και Αθηνών, το παραπάνω όριο προσδιορίζεται στους 25.000 κατοίκους.

Στο μητροπολιτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρονται επιπλέον αρμοδιότητες, με στόχο την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία των δύο μεγαλύτερων χωρικών ενοτήτων της χώρας και όλα αυτά ως πρώτο βήμα, ως η νέα αρχή.

Συγκεκριμένα για τη Βόρεια Ελλάδα ισχύουν τα εξής:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι νομοί Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Έδρα της περιφέρειας είναι η Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά για κάθε νομό ισχύει:

Νομός Ημαθίας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Βεργίνας με έδρα τη Βέροια, αποτελούμενος από τους δήμους Βέροιας, Αποστόλου Παύλου, Δοβρά, Βεργίνας και Μακεδονίδος, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Αλεξάνδρειας με έδρα την Αλεξάνδρεια, αποτελούμενος από τους δήμους Αλεξανδρείας, Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Ανθεμίων με έδρα το Κόπανο, αποτελούμενος από τους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως, οι οποίοι καταργούνται.

Στο δήμο Νάουσας δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Νομός Κιλκίς

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς, αποτελούμενος από τους δήμους Κιλκίς, Κρουσσών, Χέρσου, Πικρολίμνης, Μουριών, Γαλλικού και Δοϊράνης, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Παιονίας με έδρα το Πολύκαστρο, και ιστορική έδρα τη Γουμένισσα αποτελούμενος από τους δήμους Πολυκάστρου, Ευρωπού, Αξιούπολης, Γουμένισσας και την κοινότητα Λιβαδιών, οι οποίοι καταργούνται.

Νομός Πιερίας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Δίου με έδρα το Λιτόχωρο και ιστορική έδρα το Δίον, αποτελούμενος από τους δήμους Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Πύδνας με έδρα τον Κολινδρό, αποτελούμενος από τους δήμους Αιγινίου, Κολινδρού, Μεθώνης και Πύδνας, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

1. δήμος Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη, αποτελούμενος από τους δήμους Ελαφίνας, Κατερίνης, Κορινού και Παραλίας, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Πιερίων με έδρα την Κάτω Μηλιά, αποτελούμενος από τους δήμους Πέτρας και Πιερίων, οι οποίοι καταργούνται.

Ο δήμος Πιερίων χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Πρόταση 2

1. δήμος Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη, αποτελούμενος από τους δήμους Ελαφίνας, Κατερίνης, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων, οι οποίοι καταργούνται.

Νομός Πέλλας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Έδεσσας με έδρα την Έδεσσα, αποτελούμενος από τους δήμους Βεγορίτιδας και Έδεσσας, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Αλμωπίας με έδρα την Αριδαία, αποτελούμενος από τους δήμους Αριδαίας και Εξαπλατάνου, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Σκύδρας με έδρα τη Σκύδρα, αποτελούμενος από τους δήμους Μενηίδος και Σκύδρας, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

4. δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου με έδρα την Κρύα Βρύση, αποτελούμενος από τους δήμους Κρύας Βρύσης και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι καταργούνται.

5. δήμος Αρχαίας Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά και ιστορική έδρα την Πέλλα, αποτελούμενος από τους δήμους Γιαννιτσών, Κύρρου και Πέλλας, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 2

5. δήμος Αρχαίας Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά και ιστορική έδρα την Πέλλα, αποτελούμενος από τους δήμους Γιαννιτσών, Κύρρου, Πέλλας, Κρύας Βρύσης και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι καταργούνται.

Νομός Σερρών

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο, αποτελούμενος από τους δήμους Κερκίνης, Πετριτσίου, Σιδηροκάστρου και τις κοινότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνος, οι οποίοι καταργούνται

2. δήμος Βισαλτίας με έδρα τη Νιγρίτα, αποτελούμενος από τους δήμους Αχινού, Βισαλτίας, Νιγρίτης και Τραγίλου, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Εμμανουήλ Παππά με έδρα το Χρυσό, αποτελούμενος από τους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Στρυμώνα, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Αμφίπολης με έδρα το Ροδολίβος, αποτελούμενος από τους δήμους Αμφίπολης, Κορμίστας, Πρώτης και Ροδολίβους, οι οποίοι καταργούνται.

5. δήμος Νέας Ζίχνης με έδρα τη Νέα Ζίχνη, αποτελούμενος από τους δήμους Αλιστράτης και Νέας Ζίχνης, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

6. δήμος Ηράκλειας με έδρα την Ηράκλεια, αποτελούμενος από τους δήμους Ηράκλειας, Σκοτούσσης και Στρυμωνικού, οι οποίοι καταργούνται.

7. δήμος Σερρών με έδρα τις Σέρρες, αποτελούμενος από τους δήμους Σερρών, Καπετάν Μητρουσίου, Λευκώνα, Σκουτάρεως και τις κοινότητες Άνω Βροντούς, Ορεινής, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 2

6. δήμος Ηράκλειας με έδρα την Ηράκλεια, αποτελούμενος από τους δήμους Ηρακλείας και Στρυμωνικού, οι οποίοι καταργούνται.

7. δήμος Σερρών με έδρα τις Σέρρες, αποτελούμενος από τους δήμους Σερρών, Σκουτάρεως και τις κοινότητες Άνω Βροντούς, Ορεινής, οι οποίοι καταργούνται.

8. δήμος Καπετάν Μητρουσίου με έδρα τον Προβατά, αποτελούμενος από τους Λευκώνα, Σκοτούσσης και Καπετάν Μητρουσίου, οι οποίοι καταργούνται.

Νομός Χαλκιδικής

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Πολυγύρου με έδρα τον Πολύγυρο, αποτελούμενος από τους δήμους Ανθεμούντα, Ορμυλίας, Ζερβοχωρίων και Πολυγύρου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Σιθωνίας με έδρα τη Νίκητη, αποτελούμενος από τους δήμους Σιθωνίας και Τορώνης, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Κασσάνδρας με έδρα την Κασσάνδρεια, αποτελούμενος από τους δήμους Κασσανδρείας και Παλλήνης, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Νέας Προποντίδας με έδρα τα Μουδανιά, αποτελούμενος από τους δήμους Καλλικράτειας, Μουδανιών και Τρίγλιας, οι οποίοι καταργούνται.

5. δήμος Αριστοτέλη με έδρα την Ιερισσό και ιστορική έδρα την Αρναία, αποτελούμενος από τους δήμους Αρναίας, Παναγίας και Σταγίρων - Ακάνθου, οι οποίοι καταργούνται.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Έδρα της περιφέρειας είναι η Κοζάνη.

Αναλυτικά για κάθε νομό ισχύει:

Νομός Γρεβενών

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Δεσκάτης με έδρα τη Δεσκάτη, αποτελούμενος από τους δήμους Δεσκάτης και Χασίων, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

2. δήμος Γρεβενών με έδρα τα Γρεβενά, αποτελούμενος από τους δήμους Γρεβενών, Βεντζίου και Ηρακλεωτών οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Βασιλίτσας με έδρα τους Μαυραναίους, αποτελούμενος από τους δήμους Αγίου Κοσμά, Γόργιανης, Θεοδώρου Ζιάκα και τις κοινότητες Αβδέλλας, Μεσολουρίου, Περιβολίου, Σαμαρίνης, Φιλιππαίων, Δότσικου και Σμίξης, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 2

2. δήμος Γρεβενών με έδρα τα Γρεβενά, αποτελούμενος από τους δήμους Γρεβενών, Βεντζίου, Ηρακλεωτών, Αγίου Κοσμά, Γόργιανης και Θεοδώρου Ζιάκα και τις κοινότητες Αβδέλλας, Μεσολουρίου, Περιβολίου, Σαμαρίνης, Φιλιππαίων, Δότσικου και Σμίξης, οι οποίοι καταργούνται.

Οι δήμοι Δεσκάτης και Βασιλίτσας χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

Νομός Καστοριάς

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Καστορίας με έδρα την Καστοριά, αποτελούμενος από τους δήμους Καστοριάς, Αγίας Τριάδος, Μεσοποταμίας και Κορεστίων και τη κοινότητα Καστρακίου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Ορεστίδος με έδρα το Άργος Ορεστικό, αποτελούμενος από τους δήμους Ορεστίδος και Ίωνα Δραγούμη, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Νεστορίου με έδρα το Νεστόριο, αποτελούμενος από τους δήμους Νεστορίου και Ακριτών και τις κοινότητες Γράμμου και Αρρένων, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Μακεδνών με έδρα το Μαυροχώρι αποτελούμενος από τους δήμους Αγίων
Αναργύρων, Μακεδνών, Βιτσίου και Κλεισούρας, οι οποίοι καταργούνται.

Οι δήμοι Νεστορίου και Μακεδνών χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

Νομός Κοζάνης

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Κοζάνης με έδρα την Κοζάνη, αποτελούμενος από τους δήμους Κοζάνης, Αιανής, Ελιμείας, Δημητρίου Υψηλάντη και Ελλησπόντου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Βοΐου με έδρα τη Νεάπολη, αποτελούμενος από τους δήμους Σιάτιστας, Νεάπολης και Τσοτυλίου και τη κοινότητα Πεντάλοφου, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Εορδαίας με έδρα την Πτολεμαΐδα, αποτελούμενος από τους δήμους Πτολεμαΐδας, Βέρμιου, Μουρικίου και Αγίας Παρασκευής και την κοινότητα Βλάστης, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Σερβίων με έδρα τα Σέρβια, αποτελούμενος από τους δήμους Σερβίων και Καμβουνίων και τη κοινότητα Λιβαδερού, οι οποίοι καταργούνται.

Στο δήμο Βελβεντού δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Νομός Φλώρινας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα, αποτελούμενος από τους δήμους Κάτω Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος και Φλώρινας, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Αμυνταίου με έδρα το Αμύνταιο με ιστορική έδρα το Νυμφαίο, αποτελούμενος από τους δήμους Αετού, Αμυνταίου και Φιλώτα και τις κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Πρεσπών με έδρα το Λαιμό, αποτελούμενος από το δήμο Πρεσπών και την
κοινότητα Κρυσταλλοπηγής, οι οποίοι καταργούνται.

Ο δήμος Πρεσπών χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνονται οι νομοί Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Έδρα της περιφέρειας είναι η Κομοτηνή.

Αναλυτικά για κάθε νομό ισχύει:

Νομός Δράμας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Δράμας με έδρα τη Δράμα, αποτελούμενος από το δήμο Δράμας και τη κοινότητα Σιδηρονέρου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Προσοτσάνης με έδρα την Προσοτσάνη, αποτελούμενος από τους δήμους Προσοτσάνης και Σιταγρών, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Παρανεστίου με έδρα το Παρανέστι, αποτελούμενος από τους δήμους Παρανεστίου και Νικηφόρου, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Δοξάτου με έδρα το Δοξάτο, αποτελούμενος από τους δήμους Δοξάτου και Καλαμπακίου, οι οποίοι καταργούνται.

Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Οι δήμοι Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου χαρακτηρίζοντας ως ορεινοί.

Νομός Έβρου

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Αλεξανδρούπολης με έδρα την Αλεξανδρούπολη, αποτελούμενος από τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Φερών, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Σουφλίου με έδρα το Σουφλί, αποτελούμενος από τους δήμους Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Διδυμοτείχου με έδρα το Διδυμότειχο, αποτελούμενος από τους δήμους Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Ορεστιάδας με έδρα την Ορεστιάδα, αποτελούμενος από τους δήμους Ορεστιάδος, Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου, οι οποίοι καταργούνται.

Στον δήμο Σαμοθράκης δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Νομός Καβάλας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Καβάλας με έδρα την Καβάλα, αποτελούμενος από τους δήμους Καβάλας και Φιλίππων, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Νέστου με έδρα τη Χρυσούπολη αποτελούμενος από τους δήμους Χρυσούπολης, Κεραμωτής και Ορεινού, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 1

3. δήμος Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη αποτελούμενος από τους δήμους Ελευθερούπολης, Πιερέων, Παγγαίου, Ελευθερών και Ορφανού, οι οποίοι καταργούνται.

Πρόταση 2

4. δήμος Ελευθερούπολης με έδρα την Ελευθερούπολη, αποτελούμενος από τους δήμους Ελευθερούπολης και Παγγαίου, οι οποίοι καταργούνται.

5. δήμος Ορφανού με έδρα τη Νέα Πέραμο, αποτελούμενος από τους δήμους Ελευθερών, Ορφανού και Πιερέων, οι οποίοι καταργούνται.

Στον δήμο Θάσου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Νομός Ξάνθης

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Ξάνθης με έδρα την Ξάνθη, αποτελούμενος από τους δήμους Ξάνθης και Σταυρούπολης, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Μύκης με έδρα τη Σμίνθη, αποτελούμενος από το δήμο Μύκης και τις κοινότητες Θέρμων, Κοτύλης και Σατρών, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Δημόκριτου με έδρα τα Άβδηρα, αποτελούμενος από τους δήμους Αβδήρων, Βιστωνίδος και Σελέρου, οι οποίοι καταργούνται.

Στον δήμο Τοπείρου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Νομός Ροδόπης

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Κομοτηνής με έδρα την Κομοτηνή αποτελούμενος από τους δήμους Αιγείρου, Κομοτηνής και Νέου Σιδηροχωρίου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Ιάσμου με έδρα τον Ίασμο, αποτελούμενος από τους δήμους Ιάσμου και Σώστου και την κοινότητα Αμαξάδων, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Σαπών με έδρα τις Σάπες, αποτελούμενος από τους δήμους Μαρωνείας και Σαπών, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Αρριανών με έδρα τη Φιλλύρα, αποτελούμενος από τους δήμους Αρριανών και Φιλλύρας και τις κοινότητες Κέχρου και Οργάνης, οι οποίοι καταργούνται.

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Τέλος, ο «Καλλικράτης» προβλέπει και τη σύσταση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργείται αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, δημιουργείται αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

 

 

Business Story
Off