Skip to main content

Ζέρβας για Πρωτοβουλία: Και στο τέλος, δεν έμεινε κανένας

Αλληγορικό σχόλιο με το βιβλίο «Δέκα Μικροί Νέγροι» - Παρομοιάζει το τέλος της υπόθεσης με τα όσα διαδραματίζονται στην διοικούσα παράταξη.

Με αλληγορικό τρόπο σχολίασε, για ακόμα μία φορά, τις εξελίξεις στην Πρωτοβουλία ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ζέρβας αναφέρεται στο βιβλίο «Δέκα Μικροί Νέγροι», παρομοιάζοντας το τέλος της υπόθεσης του διάσημου μυθιστορήματος, με τις δολοπλοκίες και τους αλληλοσπαραγμούς, με τα όσα διαδραματίζονται στην παράταξη που διοικεί τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Έχετε διαβάσει ή τουλάχιστον ακούσει για το βιβλίο “Δέκα Μικροί Νέγροι”;

Πρόκειται ίσως για το καλύτερο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο κυκλοφόρησε το 1939 και ακόμα και η ίδια είχε πει πως ήταν το δυσκολότερο βιβλίο που έγραψε ποτέ της.

Κι αυτό ίσως διότι το να βρεις τον “κακό” ή τον “καλό” της ιστορίας μέσα στο ίδιο σπίτι είναι πολύ πιο δύσκολο και πιο τρομακτικό.

Βασίζεται στο τραγουδάκι που είχε γραφτεί το “Δέκα μικροί νέγροι” το οποίο μετά έγινε “δέκα μικροί Ινδιάνοι”. Στην αρχή ήταν “ένας, ήταν δύο ήταν τρεις...”, μα κατέληξαν να είναι περισσότεροι τελικά.

Όταν αρχίζουν να ξετυλίγονται διαρκώς νέα μυστικά, νέες δολοπλοκίες και μηχανορραφίες, αρχίζουν να υπάρχουν αντιδράσεις και να μην μπορούμε να καταλάβουμε τελικά ποιος είναι ο πραγματικός “εχθρός”. Στο βιβλίο, στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου και τελικά ένας ένας, κατέληγε νεκρός.

Και τελικά στο τέλος του βιβλίου και του παιδικού αυτού τραγουδιού και ίσως και κάποιας δικής μας ιστορίας, έφευγαν ένας ένας, μέχρι που στο τέλος, δεν έμεινε κανένας.