Skip to main content

Σχεδόν έτοιμο το πιο εντυπωσιακό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτο)

Το αμαξοστάσιο είναι ολοκληρωμένο κατασκευαστικά κατά 90% και εκτείνεται σε έκταση 50.000 τ.μ, ενώ έχει δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ.

Μία ανάσα από την ολοκλήρωσή του κατασκευαστικά βρίσκεται το πιο επιβλητικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, το αμαξοστάσιο Πυλαίας, όπως τονίζει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, το αμαξοστάσιο, που εκτείνεται σε έκταση 50.000 τ.μ. και έχει δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ., είναι ήδη ολοκληρωμένο κατασκευαστικά κατά 90%.

Πρόκειται, όπως αναφέρει, για «το πιο εντυπωσιακό έργο του Μετρό, με ένα επιβλητικό σύμπλεγμα κτηρίων με μικτές κατασκευές και σιδερένια ζευκτά και γερανογέφυρες. Εδώ θα γίνεται ο σταυλισμός και η συντήρηση του τροχαίου υλικού, εδώ θα είναι το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του αυτόματου, χωρίς μηχανοδηγούς συστήματος κι από εδώ θα διοικείται το έργο».

«Από εδώ τέλος ξεκινούν κι εδώ καταλήγουν οι σήραγγες του Μετρό, που ήδη διαπερνούν την πόλη μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό», καταλήγει στο σχόλιό του ο κ. Μυλόπουλος.