Skip to main content

Σχεδόν ένας τόνος ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη από το Λιμενικό ένας 49χρονος - Μετέφερε συνολικά 55 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα και κυδώνι

Συνολικά 881 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σήμερα το πρωί, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 49χρονο, επί της οδού Αγγέλου Ποιμενίδη Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετέφερε συνολικά 55 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα και κυδώνι, συνολικού βάρους οκτακοσίων ογδόντα ενός κιλών (881 kg), με σκοπό την πώληση–εμπορία τους.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο δράστης, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.