Skip to main content

Σχεδόν 26.000 κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας σε ένα δίμηνο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνόμευση του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (έλεγχος θέσεων επισκεπτών και μονίμων κατοίκων).

Συνολικά 25.931 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. βεβαιώθηκαν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου από τους άντρες της δημοτικής αστυνομίας στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα ροζ χαρτάκια δόθηκαν στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως οι: Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Ι. Δραγούμη, Ε. Βενιζέλου, Λ. Νίκης, Ερμού, Π. Μελά, Π.Π. Γερμανού, Φιλίππου, Αγγελάκη και Εθν. Αμύνης.

Η Υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας εξέτασε συνολικά 1800 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 681 τηλεφωνικές και 81 ψηφιακές καταγγελίες.

Επίσης, διενεργήθηκαν 209 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 67 παραβάσεις σε 59 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 15 διοικητικές κυρώσεις.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 62 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 277 επισκέψεις και 588 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αστυνόμευση του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (έλεγχος θέσεων επισκεπτών και μονίμων κατοίκων). Για τις λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.thesi.gr.