Skip to main content

Σχέδιο για γέφυρα που θα ενώνει Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Λέσχη του ΑΠΘ

Την Πρωτοβουλία Γέφυρα επιχειρούν να προωθήσουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου φοιτητή τον Μάρτιο.

Την ευαισθητοποίηση δύο νεαρών αρχιτεκτόνων, της Μαργαρίτας Μπουλάκη και της Γιώτας Μπανιώτη προκάλεσε η έκκληση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε βρεθεί λύση για την ασφάλεια των φοιτητών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από το πανεπιστήμιο.

Αφορμή για την έκκληση του κ. Ζαπράνη, στάθηκε το δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου, όταν ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του από παράσυρση αυτοκινήτου, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τη λεωφόρο Κ.Καραμανλή.

Έτσι λοιπόν, οι δύο νεαρές αρχιτέκτονες, απόφοιτοι του ΠΜΣ στις Διεθνείς Σπουδές του πανεπιστημίου, προσφέρθηκαν να σχεδιάσουν μια πεζογέφυρα για το ίδρυμα. Η εθελοντική τους προσφορά εξελίσσεται στην Πρωτοβουλία Γέγυρα, με την οποία η πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ, καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίλυση του προβλήματος ασφάλειας στην Εγνατία, αλλά και για τη δημιουργία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού του πανεπιστημίου, ενός έργου που θα αποτελέσει σύγχρονο σημείο αναφοράς για την πόλη.

Ιδέες υπο επεξεργασία για την πεζογέφυρα
 
Σε σημείωμά τους οι δύο αρχιτέκτονες εξηγούν για την πρωτοβουλία τους ότι αφορά στην προετοιμασία τριών προτάσεων για μια πεζογέφυρα που θα ενώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και θα διασφαλίζει, όπως λένε, την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

"Η προτεινόμενη κοινωνική παρέμβαση έχει σαφείς και επωφελείς για την πόλη προεκτάσεις καθώς επιδιώκουμε η νέα πεζογέφυρα της πανεπιστημιούπολης να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο της πόλης μας. Κυριότερα όμως θα αποτελέσει μία σαφή δήλωση πως οι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα περίοδο έχουμε ιδέες, ικανότητες, όνειρα και φιλοδοξίες που παλεύουμε να  πραγματοποιήσουμ", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.


Το εξώφυλλο του πανεπιστημιακού περιοδικού