Skip to main content

Προωθείται σχέδιο ανάπτυξης του Θερμαϊκού ύψους 400.000 ευρώ

Το υπουργείο Οικονομίας θα υλοποιήσει ένα επενδυτικό σχέδιο για το θαλάσσιο μέτωπο ύψους 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ.

Μνημόνιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα αναμένεται να υπογράψει τον ερχόμενο μήνα ο δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης ύψους 400.000 ευρώ. 

Όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας Λίνα Λιάκου, το σχέδιο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ και από το υπουργείο Οικονομίας. Ήδη, αυτή την περίοδο είναι σε αναζήτηση των επενδυτικών συμβούλων που θα προχωρήσουν το σχέδιο.

Στο επενδυτικό σχέδιο ουσιαστικά θα περιγράφεται με ποιον τρόπο θα μπορεί να αναπτυχθεί το θαλάσσιο μέτωπο μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.

Παράλληλα, μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας θα εκπονηθεί ένα σχέδιο διαχείρισης αντιμετώπισης κρίσεων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά θα γίνει καταγραφή των υπηρεσιών που θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και το πώς αυτές θα πρέπει να λειτουργήσουν.