Skip to main content

Σχέδιο 56 εκατ. δολαρίων από ΠΟΥ για την καταπολέμηση του ιού Ζίκα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι χρειάζονται 56 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι χρειάζονται 56 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβανομένης και της εσπευσμένης κατασκευής εμβολίων και της διαγνωστικής.

Το ποσό αυτό, που περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο τον ΠΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον έλεγχο του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει τώρα εξαπλωθεί σε 39 χώρες και έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες στη Βραζιλια, καθώς και σε ερευνητικές μελέτες.

"Οι ερευνητικές μελέτες χρειάζονται έτσι ώστε να αποτιμήσουμε: 1) την παρουσία του ιού Ζίκα στο σπέρμα και σε άλλα σωματικά υγρά, περιλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και 2) την πιθανή μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής και από τη μητέρα στο έμβρυο", αναφέρει το Πλαίσιο Στρατηγικής Ανταπόκρισης και Σχέδιο Κοινής Επιχείρησης του ΠΟΥ", που εκδόθηκε στη Γενεύη.