Skip to main content

Σχεδιάζεται φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο για την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις για τις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο για την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις για τις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Σύμφωνα με την Ημερησία, δεν αποκλείεται ο συντελεστής να φθάνει στο 2 τοις χιλίοις.

Από την επιβολή του φόρου θα εξαιρεθούν οι αναλήψεις που γίνονται από τα ΑΤΜ. Με την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις πάνω από τα 500 ευρώ σημαίνει ότι για μια ανάληψη 3.000 ευρώ θα παρακρατείται φόρος 3 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ εάν ο συντελεστής ανέλθει στο 1 τοις χιλίοις έως 600 εκατ. ευρώ αν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 2 τοις χιλίοις.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είχε δει το φως της δημοσιότητας ένα κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν και σε φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές. Εν τω μεταξύ, αναμένεται να υπάρξουν και δύο φόροι έκπληξη, οι οποίοι θα είναι έκτακτοι με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων.