Skip to main content

Σβίγκου: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ

Κανονικά όπως έχει οριστεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την γραμματέα του κόμματος

«Αυτό που συνέβη με την αποχώρηση από την Ομπρέλα και τους 6+6 δεν έπρεπε να γίνει», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο Kontra, προσθέτοντας ότι  «η λαϊκή εντολή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 47 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι 36». Όπως υπογράμμισε, «σε ένα κόμμα οι διαφωνίες είναι εύλογες, είναι θεμιτές, είναι επιθυμητές ακόμη, πρέπει να κατατίθεται στα όργανα, να δοκιμάζονται εκεί και μετά τα Κόμματα προχωρούν, με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, μέσα από τις συνθέσεις».

Όπως είπε η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «είναι μια ώρα ευθύνης,  και ειδικά όταν βλέπουμε όλα όσα γίνονται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς». Γιατί, όπως σημείωσε, «η κοινωνία δεν μπορεί να μας περιμένει. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές Μητσοτάκη, ένας πρωθυπουργός ο οποίος θέλει να νομίζει ότι είναι παντοδύναμος και πανίσχυρος, κι  έχει ένα σχέδιο καταστροφικό για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να ισχυροποιηθεί, για να τον σταματήσει».

Σχετικά με την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «η εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, δηλαδή μια εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΕ, αλλά αυτό που υπάρχει στη βάση, και πρέπει να αναστραφεί, είναι μια εικόνα εσωστρέφειας».  Για αυτό, όπως είπε,  «οι Οργανώσεις πρέπει να βγουν ξανά στην κοινωνία, πρέπει να επανασυστηθούμε στην κοινωνία, να ακούσουμε τις προτάσεις της και αυτές μετά να γίνουν και πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ». Ως πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε «στις καμπάνιες που έχουμε σχεδιάσει για την ακρίβεια και για την στεγαστική πολιτική,  και στα Συνέδρια τα οποία θα γίνουν στις Περιφέρειες, μέχρι το Συνέδριο του Φλεβάρη»
 
Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι  «θα γίνει κανονικά όπως έχει οριστεί», κι ότι «θα είναι ένα Συνέδριο επανεκκίνησης, ανασυγκρότησης και πρέπει να είναι ένα Συνέδριο παραγωγικό ως προς τις θέσεις και ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής μας». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ερχόμαστε μετά από δυο πολύ βαριές εκλογικές ήττες, μετά από μια διάσπαση, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει τι έκανε λάθος και γι' αυτό έχασε στις εκλογές, γιατί ασθένησαν οι δεσμοί του με κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες προνομιακά εκφράζαμε, όπως είναι οι εργαζόμενοι και η Νεολαία». Και συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλουμε  να δούμε κυρίως τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη περίοδο, για να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων όσων μας ψήφισαν, αλλά και όλων όσων δεν μας ψήφισαν αλλά περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, που δεν δείξαμε όλη την προηγούμενη περίοδο».
 
Τέλος, η Ράνια Σβίγκου, υπογράμμισε ότι «αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η πίστη μας ότι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ως μια μεγάλη δύναμη της ευρύτερης σύγχρονης Αριστεράς μπορούν να εκφραστούν τα όνειρα, οι προσδοκίες και η προοπτική για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία», και διαβεβαίωσε ότι «την επόμενη περίοδο θα δείτε ένα ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο εξωστρεφή και πολύ πιο δυναμικό εκεί που πρέπει, δηλαδή μέσα στην κοινωνία και μέσα στη Βουλή».