Skip to main content

Σαββίδης: Έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη

Τι απαντά για τις δηλώσεις του για Μητσοτάκη που προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς και για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, δηλώνει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σχέση με όσα δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμιά επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε παρομοιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι είναι προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον, ενώ είχε αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Σε σχέση με τη δήλωσή του για τον κ. Μητσοτάκη, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ο κ. Σαββίδης δήλωσε: «Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία».

Παράλληλα, τόνισε ότι για την επιτυχία αυτού του κόμματος (ΝΔ) -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.

Στις κατηγορίες στελεχών της ΝΔ ότι δεν αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι συμμερίζεται βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας, καθώς και ότι είναι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

«Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του "ξένου", του "Ρώσου" ή ακόμη και του "ολιγάρχη". Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Ιβάν Σαββίδης απέκλεισε κατηγορηματικά αυτή την προοπτική.

«Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!», τόνισε.