Skip to main content

Σαββάκης: Μείωση της εταιρικής φορολογίας για νέες θέσεις εργασίας

Οι επιχειρήσεις πληρώνουν το κυνήγι των πλεονασμάτων από την κυβέρνηση και την διάσωση των τραπεζών, τη γραφειοκρατία και την υψηλή φορολογία.

Όταν σε κάθε 10 ευρώ, τα 6 καταβάλλονται σε φόρους και εισφορές, πόσο ρεαλιστική είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, διερωτήθηκε ο πρόεδρος το ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης από το βήμα της φορολογικής ημερίδας του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Thessaloniki Τax Forum.

"Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν το κυνήγι των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και την διάσωση των Τραπεζών", είπε ο κ. Σαββάκης προσθέτοντας ότι ο Σύνδεσμος εισηγείται τη δημιουργία μίας φορολογικής πολιτικής με καθαρά αναπτυξιακά κριτήρια με βασικό άξονα τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΒΒΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ αυτών τη μείωση των συντελεστών της εταιρικής φορολόγησης, την επιτάχυνση στην επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ, την επαναφορά του ποσοστού 10% σε περιπτώσεις προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια κ.αλ.

«Καταπολέμηση της ανεργίας και ανάπτυξη μπορούν να γίνουν πράξη με την μείωση της εταιρικής φορολόγησης. Πρέπει να αρθούν πολλά και ποικίλα εμπόδια στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στην εναρμόνιση της χώρας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο χώρο της ενέργειας και το κόστος της ενέργειας, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην τήρηση των κανόνων του ανταγωνισμού, στην ταχεία απονομή δικαιοσύνης, στη δημιουργία ενός ισορροπημενου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ υποστηρίζοντας ότι κάθε μία θέση απασχόλησης στη βιομηχανία δημιουργεί ακόμη έξι στην οικονομία.