Skip to main content

Σαπέν: Πρώτη φορά τέτοια προθυμία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Την ευρύτατη συμφωνία των δανειστών για ρύθμιση του ελληνικού χρέους, διαπίστωσε εμφατικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

«Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόσθεσε δε πως η στήριξη για την ανάληψη δράσεων που θα ρυθμίζουν το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή, ειδικά αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση.

«Το ερώτημα του χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι ώστε να μην τους έχουμε σε κατάσταση πίεσης για πάντα» είπε ο κ. Σαπέν. Ξεκαθάρισε πως το κούρεμα του χρέους δεν συζητείται καθώς είναι «κόκκινη γραμμή» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα γίνουν κουρέματα. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών» είπε ο κ. Σαπέν.