Skip to main content

Σαπέν: Η Βρετανία πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αναμένει οι συνεδριάσεις της G20 να εστιάσουν στη συνέχιση μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί.

Το προγραμματισμένο βρετανικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ εισάγει ένα νέο στοιχείο παγκόσμιας αβεβαιότητας, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας πως το καλύτερο για τη Βρετανία θα ήταν να παραμείνει μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Οι ανησυχίες για το Brexit έχουν ήδη πυροδοτήσει μεταβλητότητα στη στερλίνα, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Οι αναλυτές τονίζουν πως αν οι Βρετανοί επιλέξουν την αποχώρηση από την ΕΕ το νόμισμα θα πέσει απότομα, ενώ η ξένη άμεση επένδυση και οι επενδυτικές ροές προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληγούν πολύ έντονα.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Χονγκ Κονγκ και προς τη Σανγκάη και τη G20, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι αναμένει οι συνεδριάσεις της G20 να εστιάσουν στη συνέχιση μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις ήδη παίρνουν μέτρα για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

«Αυτή δεν είναι μια G20 που θα δημιουργήσει νέα πράγματα», κατέληξε.