Skip to main content

Σαουδική Αραβία: Ανοιχτή η Μέκκα για τους Καταριανούς προσκυνητές

Είναι μία από τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ, διακόπτωντας κάθε μεταφορική σύνδεση μαζί του, κατηγορώντας το για υποστήριξη τρομοκρατίας.

Εξαίρεση για τους προσκυνητές που είναι πολίτες του Κατάρ θα κάνει η Σαουδική Αραβία, καθώς ανακοίνωσε ότι θα τους υποδεχθεί στο ετήσιο προσκύνημα (χατζ) στη Μέκκα, την ιερότερη πόλη των μουσουλμάνων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ, διακόπτωντας κάθε μεταφορική σύνδεση με τη χώρα, κατηγορώντας το για υποστήριξη τρομοκρατίας, κάτι που εκείνο αρνείται.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA είπε ότι το συνοριακό σημείο διέλευσης στην Σαλβά θα ανοίξει για Καταριανούς που έρχονται για προσκύνημα, χωρίς να χρειαστούν ηλεκτρονικές άδειες διέλευσης.

Η δήλωση ότι θα επιτραπεί η διέλευση σε προσκυνητές, όχι μόνο όσων έρχονται οδικώς αλλά και όσων φθάνουν στα δύο αεροδρόμια του σαουδαραβικού βασιλείου με πτήσεις από άλλες χώρες, έγινε μετά τη συνάντηση του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και του Καταριανού σεΐχη, Αμπντάλα Μπιν Αλί Μπιν Αμπντάλα Μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι.