Skip to main content

Ο προπονητής της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μιλάει στη Voria.gr

Ο προπονητής της Ολιμπίκ Ντονέτσκ Ρομάν Σανζάρ μιλά στη Voria.gr ενόψει του αγώνα της Πέμπτης. Τι φοβάται από τον ΠΑΟΚ, πού ποντάρει για την πρόκριση.

Είναι νέος, φιλόδοξος και αρχιτέκτονας των μεγαλύτερων επιτυχιών στην ιστορία της Ολιμπίκ Ντονέτσκ καθώς ως προπονητής της από το 2013 έως τώρα κατάφερε να την ανεβάσει κατηγορία, να την κρατήσει δύο σεζόν άνετα στα σαλόνια και στην τέταρτή του σεζόν να καταφέρει να την βγάλει για πρώτη φορά στα κύπελλα Ευρώπης.

Ο λόγος για τον 38χρονο Ρομάν Σανζάρ, προπονητής της ουκρανικής ομάδας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr για τον «Δικέφαλο», τη δική του ομάδα αλλά και την κατάσταση στο ουκρανικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Σανζάρ για:

-Την κλήρωση εναντίον του ΠΑΟΚ: «Αντιλήφθηκα κατευθείαν πως μας περιμένει ένας δύσκολος αντίπαλος. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που συμμετέχει συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημά του και αποτελείται από αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Οι παίκτες του μου είναι ενθουσιασμένοι για την κλήρωση και περιμένουμε τα παιχνίδια».

-Το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν γνωρίζω πολλά για το πρωτάθλημά σας. Ξέρω όμως πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο, έχει ομάδες υψηλού επιπέδου όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και φυσικά θερμόαιμους οπαδούς».

-Τους Μάτος, Σάκχοφ και Μίχελ: «Οι δύο αυτοί παίκτες είναι εκ των ηγετών του ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός πως ο Μάτος είναι αμυντικός είναι από τους πιο παραγωγικούς παίκτες. Ο Σάκχοφ είναι δυνατός παίκτες, με ισχυρή σωματοδομή και αποτελεί ηγετική μορφή. Και οι δύο τους εξελίσσονται και αυτό είναι προς όφελος της ομάδας. Για τον Μίχελ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα».

-Για τα δυνατά σημεία της ομάδας του: «Η δύναμη μας κρύβεται στην ομάδα, υπάρχει εξαιρετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες και όλοι τους έχουν χαρακτήρα».

-Για τον αμυντικό της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: «Ο Τσιγκρίνσκι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και πάντα επιθυμεί να εξελίσσεται. Δεν είναι τυχαίο πως τον επέλεξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπαρτσελόνα».

-Για τον Ντένις Μπόικο: «Είναι ένας τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου. Τον έχω αντιμετωπίσει με την Ολιμπίκ αρκετές φορές και θεωρώ πως αποτελεί καλή ενίσχυση για όλες τις ομάδες».

-Για το αν θεωρεί πλεονέκτημα πως ξεκίνησε το ουκρανικό πρωτάθλημα και αν σκέφτεται να κάνει ροτέισον στο επερχόμενα ματς με τη Ζίρκα: «Πιστεύω πως είναι σημαντικό πως έχουμε επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Μας περιμένει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε μετά το ματς της Κυριακής».

-Είστε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ιστορίας της Ολιμπίκ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Φοβηθήκατε ποτέ μήπως ο σύλλογος θα σταματούσε τη λειτουργία του μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία;

«Φυσικά ήταν κάτι που με φόβισε, ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμάς. Εξαρτιόμαστε άμεσα από τον πρόεδρο μας του οποίου οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τις ενέργειες του στρατού στην ανατολική Ουκρανία. Φύγαμε στο Κίεβο και μείναμε χωρίς τους φιλάθλους μας. Παρόλες τις δυσκολίες όμως, ο κ. Γκέλτσιν φροντίζει πάντα να κρατά ανταγωνιστική την Ολιμπίκ και τολμώ να πω ότι το καταφέρνει αυτό επιτυχημένα».

-Για το επίπεδο του ουκρανικού πρωταθλήματος και την κυριαρχία της Σαχτάρ:

«Τα πάντα εξαρτώνται από τα μπάτζετ των ομάδων και την οργάνωση της δουλειάς τους. Η Σαχτάρ έχει το πλεονέκτημα πως διαθέτει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ και πολύ ισχυρό μάνατζμεντ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία ομάδα να την ανταγωνιστεί εκτός της Ντινάμο Κιέβου κάτι που φάνηκε και πέρσι όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα με 23 πόντους διαφορά (σ.σ 80-67 στα πλέι-οφ). Μακάρι να αλλάξει αυτό και οι «Ανθρακωρύχοι» (σ.σ το προσωνύμιο της Ντινάμο) να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν».