Skip to main content

Σάντος: «Δεν είχαμε ηρεμία και ταχύτητα»

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του μοίρασε ο Φερνάντο Σάντος για τη νίκη τους επί της Μάλτας με 1-0.

 

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση απέναντι στην Μάλτα (0-1) ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, Φερνάντο Σάντος, τόνισε πως η ήττα της Κροατίας από την Γεωργία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση των ποδοσφαιριστών μας.
 
Αναλυτικά: 
 
«Το παιχνίδι είναι δύσκολο όταν παίζεις με αντίπαλο που βάζει 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα. Για να κερδίσεις τέτοια ματς πρέπει να έχεις ηρεμία και ταχύτητα στο παιχνίδι σου, όμως εμείς δεν είχαμε τίποτα από τα δύο. Είχαμε 15-20 λεπτά που παίξαμε καλό ποδόσφαιρου και που χάσαμε ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Στη συνέχεια πέσαμε πάλι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Καταφέραμε να νικήσουμε χάρη στην καρδιά που δείξαμε κυρίως, αλλά και το καθαρό μυαλό. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για εμάς, συγχαρητήρια στα παιδιά. 
 
Είχα προειδοποιήσει ότι η Μάλτα είναι μια πολύ καλή ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ με τρεις ποδοσφαιριστές επικίνδυνους στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε κατοχή αλλά δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Στο δεύτερο δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βολευόταν με την ισοπαλία και για αυτό είδαμε τέτοιο ματς. Το γεγονός ότι η Κροατία έχασε, περιπλέκει τον όμιλο, αλλά για εμάς ήταν θετικό γιατί κι είχαμε κάνει γκέλα στην πρεμιέρα. Ξέραμε αυτό το αποτέλεσμα και αυτό ίσως μας έβαλε περισσότερο άγχος στο δικό μας παιχνίδι».