Skip to main content

Σαντορινιός: Κάνουμε όλοι λάθη και εγώ τα παραδέχομαι

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι η δήλωσή του ότι «οι θάλασσες θα είναι καλύτερα από πριν» προέκυψε από την ενημέρωση των εταιρειών.

Κάνουμε όλοι λάθη και εγώ τα παραδέχομαι, τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε σχέση με τη δήλωσή του πως «οι θάλασσες θα είναι καλύτερα από πριν».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε ότι η δήλωσή του αυτή προέκυψε από την ενημέρωση των εταιρειών, ενώ τόνισε πως «εάν υπήρξαν λάθη τότε τα έκαναν μαζί ο ίδιος και ο υπουργός Ναυτιλίας».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν υπήρξε ολιγωρία, σημειώνοντας ότι λίγες ώρες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, στις 9:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα. Στο διάστημα αυτό, σημείωσε, είχαν διαφύγει περίπου 300 τόνοι καυσίμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών αντιρρύπανσης.

Μάλιστα είπε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός των επόμενων 20-30 ημερών θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της πετρελαιοκηλίδας, υπογραμμίζοντας ότι αναζητούνται πάντα οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ.

Ανέφερε, τέλος, πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση για το πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση.