Skip to main content

Σαντορινιός: Δεν είναι πατριωτικό να βάζεις σημαία και να την παρατάς

Στο Καστελόριζο δεν πήγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί, είπε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής

«Το πού μπαίνει μια σημαία είναι ένα σύμβολο που πρέπει να το υπερασπίζεσαι και όχι να το βάζεις όπου θέλεις και να το παρατάς. Αυτό είναι πατριωτική στάση».

Αυτό είπε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μία ημέρα μετά τα όσα αντίστοιχα ανέφερε από τη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Σαντορινιός άσκησε κριτική στους τρεις νέους που ύψωσαν σημαίες σε πέντε νησιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων. «Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαντορινιός, κληθείς να σχολιάσει την κριτική του Νίκου Φίλη για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο την Τρίτη, υποστήριξε ότι «στο Καστελόριζο δεν πήγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί».

Ωστόσο, είπε ότι «αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί η Ελλάδα θα αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας και θα σταματήσουν να υπάρχουν Μνημόνια». Ως παράδειγμα ελευθερίας χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού - αν και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω αν έχει συμφωνηθεί»- και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που, όπως είπε, «έχει συμφωνηθεί.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην απεργία της ΠΝΟ που συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι «δεν έχει αντικείμενο», συμπληρώνοντας ότι «σήμερα θα υπάρξουν συναντήσεις για να βρούμε λύση».