Skip to main content

Σαμοθράκη: Ακατάλληλο για κατανάλωση το νερό σε πολλές περιοχές

Οι έλεγχοι έδειξαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις στο νερό και ο δήμος προχώρησε σε διανομή κα΄οίκον σε κάποιες περιοχές

Ακατάλληλο για πόση κρίθηκε το νερό στις περιοχές της Καμαριώτισσας, της Παλαιάπολης και του Προφήτη Ηλία της Σαμοθράκης μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

Όπως μεταδίδει το e-evros και σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου του νησιού, Αθανάσιου Βίτσα, βρέθηκαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων και το καθιστούν ακατάλληλο για πόση μέχρι την αποκατάστασή των κρίσιμων παραμέτρων.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και το σύνολο της τεχνικής υπηρεσίας για άμεσες ενέργειες και με καθοδήγηση ειδικού πραγματοποιήθηκε έκτακτη χλωρίωση.

Στη συνέχεια έγινε επικοινωνία με συνεργαζόμενη εταιρεία προκειμένου να γίνει άμεση ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός όλων των συστημάτων χλωρίωσης που ειχαν εγκατασταθεί πριν από 7 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος προχώρησε σε διανομή νερού κατ' οίκον στον Προφ. Ηλία και Παλαιάπολη επειδή στους οικισμούς αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής προμήθειας.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και άμεση ανταπόκρισή του Περιφερειάρχη αποστέλλονται 14 παλέτες εμφιαλωμένου νερού, οι οποίες θα διανεμηθούν με προτεραιότητα στην Καμαριώτισσα.

Πηγή: e-evros