Skip to main content

Σαμαράς: Πισωγύρισμα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση

Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός από την Πάτρα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου από την κρίση.

Μιλώντας κατά την πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων».

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα» είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως η έξοδος από την κρίση ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές. Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται δύο φορές περισσότερο μια συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.